Marysa van den Berg

Freelance wetenschapsjournalist

27 oktober 2017
door Marysa
Geen reacties

Artikelen-sectie bijgewerkt: 8 nieuwe artikelen!

Je kunt op de site nu mijn artikelen over déjà vu’s, orgaankweek in dieren en kunstmatig leven scheppen lezen. Ook vind je in de artikelen-sectie de laatste vijf afleveringen van de Know How Weet het. De laatste inderdaad, want per nummer 10 van dit jaar is mijn vragenrubriek in de Know How gestopt. Dit wegens financiële overwegingen van de uitgever. Ook andere rubrieken zijn geschrapt. Heel jammer!

19 oktober 2017
door Marysa
Geen reacties

KIJK 11/2017 is uit!

Het is mogelijk om met je gedachten je omgeving te beïnvloeden. Nee, we hebben het niet over parapsychologische praktijken, maar over een medische techniek die verlamde patiënten kan helpen communiceren, lopen en zelfs voelen. Daarom lees je nu alles over het koppelen van je brein aan een computer in dit artikel van mijn hand in KIJK 11/2017, vandaag in de winkels!:)

13 juli 2017
door Marysa
Geen reacties

Kunnen we kunstmatig leven scheppen in een lab? – coververhaal in KIJK 8

In een ver verleden begonnen de eerste moleculen aan elkaar te kleven om zo primitieve cellen te vormen. Nu, bijna vier miljard jaar later, krioelt het van het leven. Dat kun je nooit namaken, zou je zeggen. Toch doen wetenschappers serieuze pogingen leven te scheppen. Hoe ver zijn ze al met deze fascinerende uitdaging? Je leest in mijn coververhaal in KIJK 8, eind volgende week in de winkel! Hier alvast een preview!

3 januari 2017
door Marysa
Geen reacties

Gelukkig nieuwjaar!

Tijd voor een update! Afgelopen paar maanden heb ik weer veel nieuwsberichten geschreven voor de website van KIJK. Zo heb ik onder andere geschreven over dinotanden, de kerstman, een antigif tegen CO-vergiftiging, ruimtepoep en een komeetinslag. Een volledig overzicht van mijn nieuwsberichten vind je hier. De komende tijd hoop ik de artikelensectie van de site weer aan te vullen. Want ook aan het schrijven van artikelen voor tijdschriften geen gebrek!