Marysa van den Berg

Freelance wetenschapsjournalist

7 september 2018
door Marysa
Geen reacties

Weer aan de slag

Ik heb mijn werkzaamheden weer opgepakt na mijn zwangerschapsverlof. Tijdens mijn verlof is KIJK 8 verschenen, met daarin mijn artikel over nanotechnologie die planten omtovert tot onder meer bommensnuivers en lampen. Lees hier een kader uit dit verhaal!

Ook leuk: vorige maand verscheen de 50 jaar-special van KIJK met daarin de beste verhalen uit 50 jaar KIJK. In de special staan twee van mijn artikelen, namelijk Mens vs dier: wat maakt ons uniek? (2013) en Reageerbuiswezens: maken we straks leven in het lab? (2017).

18 mei 2018
door Marysa
Geen reacties

KIJK 6 uit met daarin twee van mijn artikelen!

We willen alles uit onszelf halen, maar we moeten rekening houden met onze limieten. Maar waar ligt de grens van de mens? Hoeveel kunnen we bijvoorbeeld aan als het gaat om slaaptekort, voedselgebrek of extreme temperaturen? Je leest in mijn coverartikel ‘Op de limiet ‘ in KIJK 6/2018, die sinds gisteren in de winkel ligt! Hierbij alvast een voorproefje. En in datzelfde nummer vind je ook nog mijn artikel over DNA-origami, hier een voorproefje daarop.

27 oktober 2017
door Marysa
Geen reacties

Artikelen-sectie bijgewerkt: 8 nieuwe artikelen!

Je kunt op de site nu mijn artikelen over déjà vu’s, orgaankweek in dieren en kunstmatig leven scheppen lezen. Ook vind je in de artikelen-sectie de laatste vijf afleveringen van de Know How Weet het. De laatste inderdaad, want per nummer 10 van dit jaar is mijn vragenrubriek in de Know How gestopt. Dit wegens financiële overwegingen van de uitgever. Ook andere rubrieken zijn geschrapt. Heel jammer!

19 oktober 2017
door Marysa
Geen reacties

KIJK 11/2017 is uit!

Het is mogelijk om met je gedachten je omgeving te beïnvloeden. Nee, we hebben het niet over parapsychologische praktijken, maar over een medische techniek die verlamde patiënten kan helpen communiceren, lopen en zelfs voelen. Daarom lees je nu alles over het koppelen van je brein aan een computer in dit artikel van mijn hand in KIJK 11/2017, vandaag in de winkels!:)